Halne 30. aug - 1. sept ⛰️

Den 30. august møttes en spent gjeng med fuglehundeiere og hunder på Halne for å delta på Randsfjord Fuglehundklubb sitt arrangement «Fuglehundtrening på fjellet med instruksjon»

Totalt var vi 20 stykker hvorav tre var instruktører.

Etter at alle var innkvartert ble det tid til en liten bli-kjent prat hvor alle fikk presentert seg og hvilke forhåpninger man hadde for helgen.

Alle håpet på mange fuglesituasjoner og alle var enige om at man ønsket seg en trivelig helg i hyggelig lag.

Prognosene for både vær og antall fugl i terrenget var bra, kanskje litt for bra for været sin del noe som skulle vise seg å bli en utfordring for unge, uerfarne hunder som slet med å finne vitring av fugl i varmen.

Vi fikk to av de fineste og varmeste dagene på vidda denne helgen og vi virkelig koste oss ute hele dagen.

Vi delte oss i tre partier som hver hadde med seg en instruktør for å holde litt regi på dagen og komme med litt tips om føring av hund på fjellet.

Alle tre partier hadde sjanser på fugl begge dager, men liten vitring gjorde nok sitt til at det ble mye støkk.

Selv om forholdene var utfordrende så opplevde vi instruktører at vi hadde med oss positive førere som ble bedre og bedre i løpet av begge dagene og også hundene hadde utvikling i reviering, kontakt med fører og jaktlyst.

Etter endte dager så var det slitne men fornøyde hunder og førere som returnerte til Halne fjellstugu.

På kveldene ble vi oppvartet av det flinke vertskapet på Halne med Geirmund i spissen som tryllet frem deilig kortreist mat for fornøyde deltagere.

De sto for både bevertning på Fjellstugu og transport ut og inn fra terrenget med båt.

På lørdagskvelden holdt Egil Åsli et lite innlegg om hvordan han har gjort det med sine hunder opp gjennom årene og hvordan man kan lykkes med å få til gode fuglehunder.

En stor takk til Halne Fjellstugu som tar imot oss og står for et flott opplegg og ramme for vårt arrangement.

Og på vegne av oss instruktører en stor takk til alle deltagerne som bidro til at vi fikk to flott dager i hyggelig selskap med flotte hunder i nydelig vær på Hardangervidda. Tusen takk til Gunn Marit Traaen, Ellen Margrethe Randa, Lars Ole Magnussen for alle de flotte bildene vi har fått tilsendt. Alle bildene finner du på vår Facebook-side.

Egil Veungs Åsli, Anne Cathrine Frøstrup og Jardar Kilsti Nordeng

Forrige
Forrige

KM apport 2024 🏆

Neste
Neste

Aversjonsdressur 2024